info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Какво е Mile Building?

Mile Building e морски термин, който означава плаване, организирано с обучителна цел и насочено към хора, които искат да добият повече опит на море.
Плава се под базисното ръководство на опитен шкипер, но няма характера на обучение. Със сигурност ще научите нови неща, но те не са структурирани като обучителен материал и нямате притеснението да покриете определен стандарт, за да преминете курса.

За кого е подходящ?

Препоръчваме Mile building за тези, които искат да трупат увереност да управляват яхта самостоятелно за пръв път или за тези, които нямат опитен екипаж, с който да плават. Да плаваш с неопитен екипаж е трудно и рисковано, така че го оставете за момент, когато самите вие сте натрупали повече опит.

Подходящ е като подготовка за RYA Яхтмастер изпит (инструкторите ще заверят шкиперските ви дневници, ако имате такива).

И разбира се, препоръчваме го на всички, които искат да освежат знанията и опита си, както и на онези, които просто търсят приключения.

Mile building през Дарданелите и Мраморно море

Какви са предимствата на Mile Building-а?

⚓️ Плаването се случва в регион, който е предизвикателство, в сравнение с местата, където бихте плавали като начинаещ шкипер. Така ще добиете ценен опит, но под наставничеството на някой по-опитен на борда.

⚓️ Въпреки, че ще управлявате сами, през повечето време на борда ще има RYA инструктор, към когото да се обръщате за помощ или съвет, когато не сте сигурен за нещо.

⚓️ Ако нямате компания, с която да плавате, това е чудесна възможност да срещнете хора с подобен интерес.

⚓️ Нямате притеснение, че трябва да избирате подходящия маршрут. Това е грижа на инструктора, за да може вие да се съсредоточите в навигацията и управлението на яхтата.

С какво трябва да се съобразите?

Няма да сте единственият на яхтата, от който ще зависят нещата. За по-неуверените това може да е предимство. Но тези с по-голям опит ще трябва от време на време да се съобразяват с нивото на по-несигурните.

Маршрут и програма за 2024 г.

Mile Building 2018 - карта - маршрут

Дати:

  • 9 – 14 юни 2024 г.

Дистанция: 430 мм
Програма:

Ден 1: Пристигате вечерта в Кавала. Брифинг за безопасност. Нощувка на яхтата.
Ден 2: Отплавате към о. Самотраки. Нощувка в Камариотица до 3:00 сутринта. Преход – 55 мм
Ден 3 – Ден 5: Отплавате към Дарданелите, Чанаккале (евентуално до Галиполи). Нощувки на борда. Плаване обратно към о. Лимнос. Нощувка в Мирина (о. Лимнос). Преход за трите дни – 250 мм
Ден 6: Плаване от о. Лимнос към Кавала. Преход – 70 мм

Характеристики на плаването

Mile building. Кардинален знак в Босфора

⚓️ Научавате значението и употребата на кардинални и латерални знаци по системите IRPCS и IALA (каквито се използват в района).
⚓️ Носите вахта.
⚓️ Планирате ефективен маршрут в пролив през деня и нощта, съобразен с надлежните условия.
⚓️ Управлявате яхта по и срещу морско течение, чиято скорост достига 4 възела.
⚓️ Запознавате се с TSS системата (Traffic Separation Scheme) и неколкократното й прекосяване
⚓️ Плавате в един от районите с най-интензивен морски трафик в света, близо до огромни морски съдове.

Цена

700 €  (на човек)

Включва:

  • 5 нощувки на борда на яхтата;
  • 5 дни плаване и обучение;
  • гориво, вода и ток за яхтата;
  • храна на борда.

Ще ви трябва допълнителен бюджет за пътните разходи до Кавала и обратно, застраховките, както и ако предпочетете да се храните на сушата.

Как завършва / има ли сертификат

⚓️ Получавате сертификат от Aegeas Yachting (партньора ни в Гърция) за проплавани мили и управление на яхта в Дарданелите и Мраморно море.
⚓️ Инструкторът отразява и заверява в шкиперските ви дневници (ако водите такива) преплаваните мили.
⚓️ Ще си тръгнете с много натрупан опит, по-уверени и спокойни, че ще се справите успешно с предизвикателствата на вода.

Инструктори

Баща и син Софицис – Статис и Димитрис, са наши партньори за плавания и обучения в Гърция от години. И двамата са от онези гърци, на които морето им е в кръвта.

Език

Официален език по време на плаването е английският.

Яхтите

Курсовете се провеждат на няколко яхти с 3 или 4 двойни каюти с вградени уреди и уютен дизайн; малко, но разумно използвано пространство в каютите, чаршафи, одеяла, хавлиени кърпи; санитарен възел, душ и WC; общо помещение с обзаведена кухня и трапезария – хладилник, газова печка, мивка, плот за рязане, прибори и съдове за готвене, сервизи за храна; дизелов генератор, резервоари за прясна вода.

Вижте и Общите условия на Вятър и Вода (цък).

Свържете се с нас, ако имате някакви въпроси или искате да се запишете: моб. 0897 03 23 27, info@vetrohodstvo.com.