info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Искър - кей - лодкиКакво представлява плаването?

Предлагаме почасово плаване с ветроходна лодка за 2-6 души с инструктор /шкипер/ на борда.

По ваш избор плаването може да представлява просто разходка, в която обикаляме язовира, стигаме до резервата отсреща, любуваме  се на сърните и елените или гледката към Рила и Витоша. Може да изберете да научите и усвоите знания и умения за управлението на ветроходна лодка, да пробвате различни курсове, да настройвате ветрила и извършвате маневри; въобще да участвате по-активно в управлението на лодката.

 Лодките

Ял-6: Ветроходна лодка с 2 платна – стаксел и грот. Управлява  се минимум от 4 души. Комфортният максимум, ако искаме активно ветроходство, а не просто „возене“ е 6 души освен инструктора (шкипера). Когато акценът е групово съвместно изживяване са допустими и по-големи екипажи. Подходяща за по-голяма група приятели, които искат да плават заедно.

ветроходство на язовир ИскърЗефир: Ветроходна лодка с 2 платна – стаксел и грот. Управлява  се минимум от 2 души. Може да побере 3 души освен инструктора /шкипера/. По-бърза и маневрена от Ял-6. Подходяща за по-малък брой хора и любители на по-голямата скорост.

Катамаран Хоби кат 16: двукорпусна ветроходна лодка с 2 платна – стаксел и грот. Управлява  се минимум от 2 души. Може да побере 2 души освен инструктора /шкипера/. Подходящ за по-напреднали и любители на адреналина.

Повече за лодките, с които плаваме на язовира, може да прочетете тук.

Базата

Ветроходната ни база на язовир Искър е мястото, където стартира „Вятър и вода“.

Разположена е в югоизточния край на язовира в уютен къмпинг и с гледка към гористите хълмове на ловно стопанство „Искър“ и източните склонове на Витоша. Заливът пред нас е любимо място на много от сърфистите от региона, като релефът създава фуния, която усилва източния вятър и често предлага чудесни условия за ветроходство – с хубав вятър и гладка вода. На пет минути навътре се открива гледка и към Рила планина.

Подробности как да стигнете можете да откриете в страницата ни Контакти.

Цени – сезон 2017 г.

(включва инструктаж, инструктор /шкипер/, въведение във ветроходството, разходка)

Цени в лева на човек
лодка 1 час 2 часа повече 🙂
Ял 6 20лв 30лв по договорка
Зефир 30лв 50лв по договорка
Хоби кат 16 (цена за лодката - до 2-ма души) 50лв (за лодка) 90лв (за лодка) по договорка

Периодите важат за започнат час.