info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Началото – от планини към море

През 2004г. Добрин решава „да смени пейзажа“ и временно оставя първата си голяма любов – планините – за да даде част от себе си на морето. През 2005г. влиза „Корабоводене“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Същата учебна година (началото на 2006) насред софийската зима в едно опушено барче Иван Георгиев му предлага да се включи в регата с ветроходни лодки. В края на февруари Добрин има вече не само плаване, но и плуване във Варненското езеро.

Ветроходното „верую“

Голямата страст на Добрин са състезанията. Започнал заниманията си с ветроходство късно за истинска „спортна кариера“, резултатите за него са важни толкова, доколкото са мерило за напредък и източник на друго ниво на емоционално зареждане. Затова не се притеснява да участва в състезания с всякакви непознати нему класове лодки, за които после се разказват анекдоти и разсмиват младите български надежди.

Регатите са мястото, където търсещите развитие намират най-плодородна почва за своите занимания. С Добрин можете да си говорите много повече за поведение на лодката, настройка на ветрилата, тактика и стратегия, отколкото да разчитате, че знае най-хубавите заливи или най-вкусните кръчми по гръцките острови. Не случайно той отговаря за обученията – собствени продукти на „Вятър и вода“ (тук включваме съвместните курсове с Михаил Копанов).

Пътешествията

Макар че започнахме със състезателната страна, Добрин е един от двигателите във Вятър и вода на т.нар. проучвателни плавания, в които на малки стъпки разширявахме акваторията на нашите продукти – първи плавания на „Вятър и вода“ на Циклади, край Корсика и Сардиния, Хърватска… Ако имате щура идея за плаване – обадете му се.

Оттук-оттам

  • Дели покрив с лъвица и четирите им деца.
  • Отговаря за детските ветроходни лагери и въобще за работата с деца.
  • През 2012г. основава ветроходната база на „Вятър и вода“ на плаж Велека – спомня си с обич онова време и приятели, които бяха неразделна част от „онази база“ – Марто Павлов и Краси Камъка. Приятели, които сега плават (или се гмуркат) в други води.
  • Завършил 6-то училище „Граф Игнатиев“, 164 ИЕГ „Мигел де Сервантес“, СУ „Св. Климент Охридски“ – магистър филолог.
  • Учил 4г. във ВВМУ, но вятърът го отвя далеч от капитанския мостик на големите кораби.
  • Зимата е често в планините – като инструктор по лавинна безопасност или водач със ски към БАССЕС.
  • Вече рядко, но още с любов, когато му остане време, се хваща за някоя скала.
  • Някой ден, в някой живот, вероятно ще прави красиви, бързи, мореходни дървени лодки. Неслучайно напоследък има и професионални флиртове с дървото – благодарение на Кагецугруп, които развиват особената ниша „дървен риг“ и отдавна подпомагат и са тясно свързани с „Вятър и вода“.
  • Парадоксално или не, наред със страстта му към състезанията, се чувства щастлив да плава сам привечер при лек ветрец насред някой пуст планински язовир.