info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

За кого e подходящ?

Курсът е строго профилиран и това е важно! Ориентиран е към „млади“ шкипери, които имат базови умения и знания за плаване под ветрила и на двигател. Насочен e към хора, които искат да надграждат и са твърдо решени да развиват качествата и опита си в управлението на яхта. Фокусът на курса са маневрите по приставане и отплаване, които са ключови за успешното водене на морския съд и за добиване на увереност у всеки един морски капитан.

Какво включва?

⚓️ Курсът е интензивен. Три дни непрекъснато редуване на теория с пратика. Ротиране на роли. Участие на всеки.

⚓️ Акцент е упражняването на приставания и отплавания на борд, с кърма, с нос, пускане на котва в залив. Маневрите се извършват в различни ситуации и метеорологични условия. Тренираме при страничен, притискащ и отблъскващ вятър.

⚓️ Запознаване с яхтата: силите, които действат върху маневреността й; движенията, които тя извършва. Значение от познаване на яхтата за правилното й управление.

⚓️ Запознаване с вида винт и посоката на въртенето му. Отражение върху движението на яхтата. Ще добиете опит къде е точката на развъртане на яхтата при каране напред и каране назад. Разбира се, ще има и ветроходство (ще стигнем до о.Тасос).

⚓️ Включени са теми от живота на лодката – отношение и грижа за яхтата и екипажа. Безопасност.

Предвид наличието на предварителен опит на всички участници, голяма част от програмата може да се адаптира в съответствие с нуждите на конкретната група.

Кога?

WP DataTables

Пристигане, настаняване, запознаване с яхтата и помежду ни първия ден вечерта.

Ако сте изпуснали тези дати, или не са ви удобни, обадете ни се да заявите интерес. Обикновено имаме списък на чакащи желаещи, които имат специфични условия и е възможно да се припокриват с вашите. Можете да се присъедините към тях и да организираме нова група, която да е удобна за вас.

Къде?

Курсът се провежда на марината в Кавала, както и на остров Тасос и прилежащите им акватории. Според метеорологичните условия инструкторът преценява дали да го проведем в град Лименария или град Лименас (о. Тасос). Ако планирате нощувки извън яхтата, съгласувайте го предварително с инструктора и плана на курса.

Как завършва / има ли сертификат?

Курсът няма за цел да сертифицира и не получавате сертификационен документ. Ще си тръгнете по-уверени да управлявате яхта в тесни пространства, да приставате, отплавате и боравите с котва. Ще сте по-спокойни, когато трябва да се справите със следващата трудна ситуация в марина или залив, когато ще трябва да взимате решения и да носите отговорност.

Инструктори

Курсът на бългрски език водят инструкторите от Вятър и Вода: Добрин Енчев, Мартин Неделчев, Ясен Димитров.

Курсът на английски език се води от инструкторите на гръцкия ни партньор – Aegeas Yachting.

Език

Имаме възможност да провеждаме курса на български или английски език. За всяка от датите предварително обявяваме официалния език, на който ще се водят заниманията.

Яхтата

Курсовете се провеждат на яхта с 3 или 4 двойни каюти при не по-голяма група от 6 души. Яхтата е стандартен модел, ползван за чартиране в Гърция и Средиземноморието. Ще разполагате с чаршафи, одеяла, хавлиени кърпи; санитарен възел и душ; общо помещение с обзаведена кухня и трапезария – хладилник, газова печка, мивка, плот за рязане, прибори и съдове, прясна вода за миене и къпане.

Цена

450 евро

Включва:

  • 3 нощувки на борда на яхтата (четвъртък, петък и събота)
  • 3 дни теория, практика, упражнения, плаване
  • всички консумативи за и около лодката
  • закуска и обяд на борда

Подгответе си допълнителен бюджет за вечЕрите, пътните разходи до Кавала и обратно, застраховките.

Вижте и Общите условия на Вятър и Вода (цък).

Свържете се с нас, ако имате допълнителни въпроси или искате да се запишете: моб. 0897 03 23 27, info@vetrohodstvo.com.