info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Предложението накратко

Мишо Копанов и СК „Вятър и вода“ предоставят възможност да откриете ветроходния сезон по изключително нетрадиционен и полезен за вас начин. Имате редкия шанс да се качите на яхта Krone 1 с един от най-добрите български ветроходци по пътя му от Бургас до Плимут към участие в регата OSTAR 2022 .

В рамките на 45 дни (от 24 март до 11 май) Мишо планира да отплава от Бургас, да премине Босфора, Дарданелите, да заобиколи п-в Пелопонес, да мине покрай островите Сицилия и Сардиния, да достигне бреговете на Испания, да премине през Гибралтар, да навлезе в Атлантика, да изкатери на север през Бискайския залив и да достигне началната точка на регата OSTAR – град Плимут в Англия.

Мишо може да не е сам, ако се присъединиш и ти към екипажа.

Какво да НЕ очакваш?

Не ти предлагаме туристическо плаване. Да, плава се покрай забележителни места, но няма да се спира и няма да се разглежда. Можеш да го наречеш деливъри, но то не е, защото Мишо може сам да си достави яхтата до Плимут. Можеш да го наречеш mile building, но и това не е, защото няма предварително структурирано знание и опит, което да ти бъде предадено и няма предумишлено търсене на специфични условия и среда на плаване.

Какво е тогава?

Можем да го наречем „учене в движение“, защото ще се учиш, докато Мишо управлява лодката, докато сте в реална среда на реално плаване. Ще се възползваш от шанса да носиш вахти заедно с Мишо, да се „чанчите“ в още суровите пролетни условия на Средиземно море и Атлантика. Ще можеш да слушаш неща от първа ръка, да виждаш как се правят по най-добрия и правилен начин.

Можем да го наречем плаване „печеля – печелиш“. Мишо печели като намали финансовата тежест от тригодишната си подготовка за тази регата и конкретно разхода за придвижването на яхтата до Плимут. Ти печелиш, защото ще се учиш от един от най-добрите български ветроходци и най-добре подготвената яхта за транатлантическо прекосяване и регата в момента в България. Всички заедно печелим това, че допринасяме за участието на един българин в тази толкова престижна регата.

Струва ти се продължително като време и нямаш толкова дълга отпуска? Не се притеснявай! Разделили сме плаването на 7 равни по продължителност етапи. Всеки по около 450 морски мили или 5-6 дни. Можеш да избереш и да се включиш в един или повече от изброените етапи, които са ти най-удобни.

Плаване с Мишо от Бургас до Плимут

Защо това предложение не е за изпускане?

  • Да плаваш с Михаил Копанов, да си му екипаж, да се учиш от него, е мечта на мнозина. Но възможностите за това в рамките на една, дори две години, не са много. Сега можеш да го имаш като личен инструктор в моряклъка без прекъсване за 4-5 денонощия. Само за теб!
  • Плаваш в защитена среда, в която не просто някой по-опитен стои до теб. До теб стои един от най-добрите български ветроходци.
  • Плавания по тези маршрути обикновенно се извършват при деливъри на яхти. Яхти, за които няма гаранция, дали въобще ще могат да стигнат до крайната си цел. Тук говорим за Krone 1, която Мишо и екипът му подготвят в продължение на 3 години. „Кралицата“ не е каква да е яхта! Тя е подготвена да се сблъска и оцелее в едни от най-трудните за мореходство условия в света.
  • Плащайки за това плаване, ти не просто си гарантираш място в плаване или обучение, а ставаш част от кауза! Ти подпомагаш участието на Мишо в легендарната регата OSTAR. Така сам ставаш участник в OSTAR.

Помисли, колко често имаш подобно предложение!?

Етапи и параметри

WP DataTables

Вашият финансов принос включва:

  • опитен шкипер и инструктор на борда
  • настаняване и нощувки в двойни каюти от датата на настаняване до датата на напускане на яхтата
  • пристанищни такси, гориво, вода и ток за яхтата

Отделно си покривате разходите за:

  • пътните разходи до изходната точка и от финалната точка – обратно
  • храна
  • медицински застраховки

Към всеки етап залагаме резерв от време. Планираме да отплаваме ден – два след обявените дати и да приставаме предишния ден от обявените дати.

Контакти

За информация и записвания:

тел: 0897 03 23 27 Силвия (през работната седмица)

info@vetrohodstvo.com