info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
  • лагери за деца и тинейджъри
  • лагери за деца и ученици
  • ветроходен лагер
  • ветроходство за момчета и момичета
  • ветроходство за деца и тийнейджъри
  • лагер с ветроходство
  • ветроходни лагер с Вятър и вода

Очаквайте програмата за лято 2020.  

Синьо лято за твоето дете

Ваканции, в които можем да тичаме боси. Лагери, в които през деня плаваме и плуваме, а вечер си разказваме истории. Дни, в които слънцето, вятърът (а и дъждът) не са само декор зад прозореца. Това са мигове, в които вярваме. Нека ветроходството е допълнителният щрих във вашето лято и това на децата ви.

Инструктори и приятели

Работим по детски приключенски лагери малко повече от 10 години преди да се роди „Вятър и Вода“. Поддържаме приятелски и добри партньорски взаимоотношения с едновременно утвърдени и иновативни имена в работата с деца и младежи и организирането на приключенски лагери сред природата. Деси и Тренера от Тренелариум, Васко от Байкария и Хипо от Реверсо са само част приятелите, с които си сътрудничим. Това са хора, които могат да отворят очите ви към нови светове или просто да ви подадат ръка, за да се върнете към нещо позабравено.

Приключенски лагери с ветроходство, сезон 2019

Подробности за лагерите ще намерите на сайтовете на партньорски организации, където ще ви отведат долните линкове. 

За групи деца (приятелски семейства, занимални, клубове) можем да организираме приключения и в друго време.

ветроходен лагер "Нови хоризонти"

Нови хоризонти

от 14-ти юли

Лагер, в който ветроходството не е просто част от заниманията, а акцент на дните и тема за разговори вечерите. За онези, които търсят Вятъра и Водата и за тези, които вече са плавали с нас и искат нещо повече. Започваме на 14-ти юли на любимия язовир Батак – сред сред борови гори и обширни поляни. И най-важното – вятър всеки ден!

За повече информация – цъкнете на заглавието (води към сайта на партньорите ни).


Ветроходство за деца на язовир Искър

Пиратска история

от 22-ри юли

Може би първият лагер за деца с ветроходство, който направихме заедно с Тренелариум (тогава Планини и хора). В началото плавахме на язовир Искър, но от 2017г го провеждаме на язовир Батак. Издание 2019г започва на 22- ри юли.

За повече информация – цъкнете на заглавието (води към сайта на партньорите ни).


ветроходен лагер за ученициС колела и лодки по вятъра

от 29-ти юли

Приключенска програма на язовир Батак съвместно с Байкария и Реверсо. Пригответе се за излитане, гмуркане и т.н. Много колела, палатки, лагерни огньове и много ветроходство. Лагерът във ветроходната част отново ще е край ловна хижа (само за нас!) и край кошарите на бай Спас. Тази година – от 29.07

За повече информация – цъкнете на заглавието (води към сайта на партньорите ни).


ветроходство на Беглика

Лагер „Първи порив“

от 4-ти август

През 2018г тествахме тази програма във водите на язовир „Голям Беглик“. Толкова се хареса, че се наложи да останем и за следващия лагер 🙂 Продължи историята на 04.08.2019г във водите край легендарната сред малки и големи деца местност „Чатъма“. Продължаваме. Каним и вашите деца.

За повече информация – цъкнете на заглавието (води към сайта на партньорите ни).


лагер на СинеморецВъжено морешествие

от 2-ри септември

Действието се развива из вълшебни места по и край южното ни Черноморие. Последни дни ваканция, последни дни лято, нови приятели, нови приключения… Старт на 02.09

За повече информация – цъкнете на заглавието (води към сайта на партньорите ни).

Местата на нашите приключенски лагери

Язовир Батак

язовир Батак

Язовир Батак предлага най-добрите условия за приключенски лагер с ветроходство далеч от морето. За разлика от други вътрешни водоеми, на които сме плавали, тук можем да разчитаме на наличие на предвидим, редовен, с относително постоянна посока вятър. Случва се да има сутрини с безветрие, но най-късно към обяд вече има условия за ветроходство.

Правим лагерите в дивата част на язовира – сред борова гора от големи, красиви дървета, край обширни зелени поляни. Тук спим на палатки (или в близката ловна хижа), тук правим вечерните огньове, около които си говорим, играем, слушаме разкази. В същото време на 2,5 морски мили е курортът Цигов чарк, докъдето правим експедиции за лакомства и лунапарк.

В допълнение мястото е подходящо за колоездене – с черните пътища край язовира, в близост има скала, на която може да се практикува катерене и да се спускаме на рапели, големите дървета дават прекрасни възможности за изграждане на въжени елементи.


Плаж Велека, Синеморец

плаж Велека, Синеморец
плаж Велека

Кога някой каже „Вече не ходя на море в България“ понякога свивам рамене, но често казвам: „На Синеморец бил ли си?“. Тук, където Велека се спуска от Странджа и влиза в най-синьото море на нашето черноморие, се е оформила лагуна зад близо километър дългата пясъчна коса. От 2012г „Вятър и вода“ поддържа база на това магнетично място. Плажът е място, където се поддържат водни спортове, които разчитат на хора, вятър гребла, вместо на двигатели. Намира се в защитена територия и спецификата на мястото прави невъзможно (или поне нерентабилно скъпо) застрояването – защото знаем, че забраните и регулациите траят от ден до пладне.

плаж Велека, Синеморец
„Плажът“ отгоре

Освен изумително синята вода и почти постоянният вятър, тук се радваме и на спокойните води на широката Велека дори при най-свирепите бури. Районът предлага много красиви диви заливи, интересни от геоложка гледна точка маршрути, живописни пътеки.


Чатъма, язовир Голям Беглик

Чатъма, язовир Голям Беглик

Чатъма на язовир Голям Беглик в последните години се превърна в емблематично място за мнозина, които обичат планината, гората, водата. Двама от основателите на „Вятър и вода“ присъствахме на онзи първи курс „С дъх на смола“ през 2010г. Оттогава Васко, Станчо и компания извървяха много път и отидоха далеч напред, но ние сме щастливи, че сме добре дошли тук.

Районът предлага прекрасни условия за най-различни планински спортове и се намира дълбоко в Родопите. В язовира има и достатъчно вятър за ветроходство. Наличието на множество тесни ръкави води до едно доста интересно и предизвикателно „поведение“ на вятъра. Условията за учене на ветроходство на моменти са трудни, но това не ни попречи през 2018г освен лагерите да проведем два курса „Въведение във ветроходството“. Нещо повече – за малките приключенци преживяването да преплаваш целия язовир под ветрила и след това да се върнеш на колело по черен път, е далеч по-значимо от трудностите, които непостоянната посока на вятъра създава.


Блог: "Синьо лято" - предишни сезони