info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

RYA

The Royal Yachting Association (RYA), или на български Кралската яхтена асоциация, е британската организация, която обединява всички форми на плаване с малки съдове – ветроходни и моторни яхти, швертботи, скутери, сърфове и т.н. Репутацията й е световно призната, а задачите и целите й обхващат плаването с малки съдове в най-голяма пълнота. Допирната точка на Вятър и Вода с тази организация е в организирането на ветроходни курсове, сертифицирани от RYA.

Наш партньор е базираната в Кавала компания AEGEAS Yachting. До момента ползваме техни яхти, помощ при съставяне на маршрути и организиране на по-големи събития тип „флотилии“. Освен това разчитаме на тях за провеждане на курсове по ветроходство на килови яхти в Егейско море. От февруари 2013 година това е единственият сертфициран RYA център в Северно Егейско море и съответно най-близкият до България. Вярваме, че това е добра вест за всички, за които обучението по ветроходство е процес, който изисква утвърдено име и (или) се нуждаят от световно утвърден сертификат. Тук е мястото да отбележим, че RYA предлагат освен курсове и сертификати, също така и помощ при намиране на работа в сферата, в която оперират.

RYA курсове

Гамата от обучения, които се предлагат от RYA е много голяма, но за момента нашият интерес, както и сертификата на AEGEAS Yachting се ограничава до курсове по ветроходство.

Общи параметри на курсовете:

Работен език

Английски. Учебните материали също са на английски език – богато илюстрирани. За участие в курса е достатъчно владеене на езика на средно ниво (приблизително ниво В1 по общата европейска езикова рамка).

Инструкторите:

Курсовете се провеждат на няколко яхти с 3 или 4 двойни каюти с вградени уреди и уютен дизайн; малко, но разумно използвано пространство в каютите, чаршафи, одеяла, хавлиени кърпи; санитарен възел, душ и WC; общо помещение с обзаведена кухня и трапезария – хладилник, газова печка, мивка, плот за рязане, прибори и съдове за готвене, сервизи за храна; дизелов генератор, резервоари за прясна вода.

Повече за курсовете на Кралската асоциация вижте тук.