info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

От известо време във Вятър и Вода се опитваме да привлечем хората, с които сме се учили най-много и най-добре, хората, на които се възхищаваме и които са ни дали много. Време е вече да споделим уменията, историите и знанията на тези хора с по-широк кръг, с теб и твоите приятели, с хората, с които плаваш.

Предлагаме ти възможност да натрупаш опит в безопасна среда, под ръководството на Диан Зайков – един от най-добрите ни ветроходци, за когото можеш да прочетеш повече тук. Не очаквай курс по ветроходство със структурирана програма – плаването с Дидо няма да ти даде наготово знанията и уменията, необходими да се почувстваш уверен. Ще трябва да си ги спечелиш, ще бъде истинско плаване, в което ти ще имаш активна роля, ще нагласяш ветрилата, ще държиш щурвала, ще правиш повороти, ще вдигаш, сваляш и „носиш“ спинакер, ще правиш нощни преходи и ще даваш вахти, ще взимаш решения и ще трупаш опит и мили.

Дати:

2 юни – 12 юни 2021

На какво се записвам, накратко?

Продължителност: 10 дни

Начална точка: Кавала
Крайна точка: Волос

Тъй като плаването е с различни начална и крайна точка, при желание, Вятър и Вода ще съдейства за организиране на транспорт от Волос до Кавала срещу допълнително заплащане.

Програмата не е строго фиксирана – ще търсим учебни ситуации, ще преследваме вятъра, ще се опитаме да излезем от стандартните маршрути. 

Район на плаване

Възможно е да стигнем Додеканезите, възможно е да минем през Самотраки или Лимнос, да посетим Митилини (Лесбос), възможно е да прекараме малко време в района на Спорадите. Не е изключено и да стоим само в един район, ако метеорологичната обстановка там ни позволява да трупаме опит.

Планираме да изминем поне 500 мм.

По-конкретна програма ще има след сформиране на екипажа, като ще я съобразим с опита и очакванията на хората, които се запишат за участие. 

Въпреки че идеята е да плаваме, ще остане време и за къпане, обиколки по островите, спане по заливи. 

За кого е подходящо?

Плаването е подходящо за хора с ветроходен опит, които искат да усъвършенстват знанията си и да трупат мили, както и за такива, които просто искат да бъдат по-дълго време на вода. Очакват ви дълги преходи, при възможно силен вятър и сериозно вълнение.

Каква е яхтата?

Яхтата е Jeanneau 42.2, с 4 каюти, 2 бани с WC.
Оборудвана е със спинакер, динги и извънбордови двигател. Удобна, учебна яхта, която предлага достатъчно комфорт и пространство на борда. Допълнителните ветрила ще ни дадат възможност за поддържане на по-висока средна скорост и покриване на по-големи дистанции.

Цена

4720 евро за цялата яхта, или 590 Евро на човек при 8 души на борда

Предложението включва:

  • наем на яхта, оборудвана със спинакер;
  • обучение по ветроходство и носене на спинакер (при желание);
  • висококвалифициран шкипер;
  • финално почистване.

Предложението не включва:

  • пътуването до началната и от крайната точка на плаването;
  • гориво за яхтата и пристанищни такси;
  • храна и напитки;
  • застраховки.

Какво ще се случи, ако не можем да пътуваме през юни заради COVID?

Поради усложнената обстановка, свързана с Ковид-19 и несигурността при пътуване извън граница, през сезон 2021 сме договорили специални условия с нашите партньори от Гърция, с цел да гарантираме авансовите ви плащания, дължими при резервация и да защитим парите ви.

Вижте Общите условия на Вятър и Вода (цък).

Свържете се с нас, ако имате някакви въпроси или искате да се запишете: моб. 0897 03 23 27, info@vetrohodstvo.com.

Очакваме ви на борда!