info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Предлагаме широка гама ветроходни курсове, но сме готови да предложим и бутикови обучения, съобразени с Вашите нужди. Работим в България и Гърция, на море и язовир. Сред инструкторите ни са някои от най-големите имена на българското ветроходство. Партнираме си с най-близко разположения до България RYA практически обучителен център.

Ветроходно училище "Вятър и вода"

Mile Building с Диан Зайков

Mile Building с Диан Зайков

Възможност да натрупаш опит в безопасна среда, под ръководството на Диан Зайков – един от най-добрите ни ветроходци. Маршрут: Кавала-Волос

Виж още предложения на новия сайт на СК "Вятър и вода"

Сайтът-на-СК-ВЯТЪР-И-ВОДА-resized

RYA ветроходен курс в Егейско море

Курсове по ветроходство към RYA (Британската яхт асоциация)

Различни нива, световно признати сертификати.

радиокурс морско УКВ

Радиокурс към RYA

Радиокурсът е полезен за всеки капитан, а сертификатът на много места е задължително условие за наемането на яхта. Предимство пред българския сертификат е, че е безсрочен.

RYA Powerboat

RYA Powerboat

Теория и практика как да управляваме моторна лодка. Международно признат сертификат RYA Powerboat Level 2, който показва, че можете да карате моторна лодка в по-леки условия.

Ветроходна практикаДокинг курс - приставане и отплаване

Провежда се в акваторията на Кавала. За напреднали. Усъвършенстване на най-деликатните моменти от воденето на яхтата - приставането и отплаването.

 

Състезателни ветроходни курсовеСъстезателни ветроходни курсове в Кавала

Теоретични и практически курсове по ветроходство със състезателни лодки. Участие в регата с 2 one design лодки и регата с 3 други екипажа.

 

Ветроходна практикаMile building - Кавала, Самотраки, Дарданелите, Чанаккале, Лимнос (за напреднали)

Трупане на морски мили, ветроходен и моряшки опит, отговорности.

 

Практически умения в АнглияПрактически умения в Англия. Управление на яхта в приливно-отливни води

Плаване и трупане на опит в приливно-отливни води

Развитие на предлаганите курсове през годините

курсове по ветроходствоОще със стартирането си през 2011 година една от целите ни беше да позволим на всеки, който дойде при нас, да има възможност да научи нещо ново. Дори най-кратките плавания на язовир Искър (в рамките на час заедно със сухоземния инструктаж) включват запознаване с основните принципи на ветроходството. Всеки от нас – Вашите инструктури и шкипери – Ви предизвиква да опитате сами управлението на съда, с който плавате. Разбира се, за мнозина това е крайно недостатъчно.
За тези, които търсят по-сериозно развитие и структурирано обучение, предлагаме широка гама от различни курсове. Характерно за всичките ни курсове е, че имат изявена практическа насоченост.

Започнахме първите структурирани обучения на язовир Искър през 2012 година, като тогава бяха по 4 дни и ги провеждахме в два последователни уикенда. След това от този курс направихме два модула с цел да улесним курсистите, да сме по-гъвкави в сформирането на групи. Оттогава до днес много хора се запалиха покрай нас по ветроходството. Някои днес срещаме в морето – вече състезатели, пътешественици, собственици на яхти.

През 2013 година нашите партньори от Aegeas yachting се сертифицираха в RYA обученията и ние, закономерно, станахме техен изключителен представител за България. С това отговорихме и на нуждите на нашите клиенти, които имат нужда от международно признати и уважавани сертификати.

Впоследствие развихме продуктовата си гама с курсове за хора, които искат да опитат от тръпката на състезанието. В стремежа си да предлагаме най-доброто, а и самите ние да се развиваме както като ветроходци, така и като инструктори, привлякохме някои от най-добрите български ветроходци. С някои продължаваме да работим, освен когато са заети да печелят състезания.От 2015 година започнахме да предлагаме курсове за управление на ветроходна яхта и на българското Черноморие. Курсовете в Бургас се отличават с голяма интензивност, спинакерът не се „пази“ за напреднали, а е работно ветрило от самото начало.

Предлагаме възможности и за по-амбициозните с включване в дълги и предизвикателни морски рейсове.

Очакваме Ви на нашите курсове и сме готови да Ви помогнем за всеки въпрос – както с лични усилия, така и като ви предоставим нашите контакти във ветроходните среди.