info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Ние сме малка компания, създадена от приятели. Всичко, което вършим, го правим с много любов и чрез работата преследваме мечтите си. В работата си се ръководим от идеята, че всеки един от нас трябва да изпитва удовлетворение от нещата, с които се е захванал и да се гордее с това, което постига.

Когато създавахме Вятър и Вода нямахме много ясна идея как се управлява компания, нямахме опит с правенето на бизнес, обслужването на клиенти, печеленето на пари. Знаехме обаче как да спечелим приятели, и как да накараме хората да мечтаят. Искахме  да направим ветроходството достъпно за всеки и да споделим с повече хора емоцията от плаването под ветрила.

В началото  всичко, което правехме, се крепеше на много ентусиазъм, късмет, помощ от приятели и най-вече на някаква магия. От тогава до сега идеята „ветроходство” порасна в сърцата ни и прибра в себе си стотици истории и случки. Станахме по-добри и по внимателни. Научихме много и все още продължаваме. Останахме в средата на безкрайните гонитба между вятъра и водата и изглежда там е мястото, където винаги ще се връщаме.

Някак си неусетно изминаха девет години. И докато в началото стремежите  ни бяха свързани с това да пресечем язовир Искър с ветроходна лодка, постепенно мечтите ни пораснаха, а заедно с тях хоризонтът се отдалечаваше и ни водеше към нови продукти, нови земи, нови морета и океани.

За първите девет години се случиха много повече неща, отколкото сме си представяли, дори и в най-смелите си мечти. Разбрахме нещо много важно: ние съществуваме, защото вие съществувате. Заради вас и доверието, което ни гласувахте в началото. Заради това, че ни повярвахте и се качихте на ветроходна лодка с нас на Искъра. Заради това, че ни посетихте на Синеморец, плавахте с нас в Гърция, участвахте с нас в регати, записвахте се на курсове по ветроходство, пресякохте с нас Атлантика. Мечтаехте задно с нас и ни помогнахте да споделим с повече хора страстта си по ветроходството.

Ние пораснахме, защото Вие ни помогнахте. Ние се променяхме, защото вие го искахте. Заедно с вас преплавахме хиляди морски мили, откривахме нови земи. Стигнахме до тук заедно и искаме заедно да продължим. Гордеем се, с нещата, които заедно направихме. Благодарение на усилията, които вложихме, ветроходството вече не е само в книгите и на широкия екран, то е в сърцата на много хора.

И сега продължава да ни движи стремежът да ви предложим нещо, което все още не е правено, желанието ни да бъдем най-добрите, да бъдем пионери, да ви дадем много и различни възможности да бъдем заедно под ветрилата. Не ни е страх да търсим нови хоризонти, да следваме мечтите си, да бъдем първи и да се учим от грешките си.  Тези принципи са ни ръководили и ни доведоха до създаването на продукти, които дават възможност на много хора да се докоснат до ветроходството, да разберат как се движи лодката на ветрила, да хванат руля.

Тези принципи ни ръководеха, когато организирахме първите флотилии в Гърция, когато започнахме да предлагаме RYA обучения, когато създадохме училището по ветроходство, когато предложихме на непрофесионалисти да се включат в регати, когато създавахме първото си сърф училище на Синеморец, когато ви предложихме да плаваме на Карибите или да пресечем заедно Средиземно море и Атлантика.

Винаги сме се стремяли да работим с най-добрите професионалисти и да се учим от тях. Това, което в момента е Вятър и Вода се дължи на много хора, които са ни помагали и са оставили от своя отпечатък в компанията.