info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
WAW-Racing
01
окт.
2022

WAW Racing

Comments : 0

Питат ни: „Какво става – какви са сега тези WAW-Racing? Други ли са, скарахте ли се, разделихте ли се?“ Ще ми се да кажа „да“ – защото е интересно, има клюка, ще се чете, ще се обсъжда… Даже може и разочарованите от „Вятър и вода“ да решат да ни се обадят… Но напук на очевидните ползи и все по-общоприетото публично лъгане – не, същите сме си. Да кажем – даваме простор на шизофреника в нас.

WAW Racing (Wind and Water Racing или нещо като „Вятър и вода – състезания“) е нашият състезателен бранд. Спортен клуб „Вятър и вода“ събира хората, които искат да навлязат във ветроходството като спорт, да плават на по-предизвикателни места и в състезателна обстановка, да се потопят необятната тема на ветроходството и моряклъка. Ако ти звучи интересно, следи тази марка (виж долу линковете) или направо се свържи с нас, за да ти разкажем повече за Клуба.

Бъди в час

Лесно (и приятно!) ще разбереш какво правим с документалния филм за регатата Aegean 600.
За да си сигурен(а), че няма да пропуснеш следващото Интересно: следи ни на сайта на Kлуба, в страницата ни във Фейсбук, в LinkedIn, Youtube, Vimeo, Instagram.

Какво стои зад WAW Racing

  • Участваме по различни регати в България и по света.
  • Даваме възможност на хора без предварителен опит да вкусят от света на състезателното ветроходство като част от учебни екипажи.
  • Правим обучения по ветроходство.
  • Провеждаме детски ветроходни лагери.
  • Организираме и участваме в инициативи за популяризиране на вълшебството „ветроходство“.

Всичко това стана още по-лесно и с ред нови възможности благодарение на факта, че клубът ни стопанисва състезателно-круизна яхта на реномираната датска марка X yachts.

Какво следва

До края на есенния сезон планираме участие в още две интересни регати в Турция. Сформираме учебни екипажи, в които приемаме и напълно начинаещи, и ветроходци с някакъв предварителен опит.
От началото на ноември яхтата се отправя в посока Канарските острови. Правим поредната крачка да заличим разбирането за ветроходството като сезонен спорт.

Плаването ще е разделено на етапи, в които могат да се включат и просто любители на пътешествията. Предвиждаме и различни обучения – както за начинаещи, така и за дългогодишни шкипери. За колегите сме подготвили интересни курсове, които ще води изтъкнатият ветроходец и неизменен поддръжник на дейността ни – Михаил Копанов.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.