info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
17
окт.
2020

Благодарим ви за доверието! Ето какво ни очаква през 2021

Comments : 0
Снимка: Йордан Вулджев, Плаване из Спорадите 2020

Сезон 2020 е към своя край, а с него идва и времето за логичната равносметка. Благодарим ви за доверието и за незабравимте споделени ветроходни мигове тази година. Знаем, че силният дух и характер се каляват по време на буря. За нас, моряците, това е буквална максима, но тази година я изпитахме и в преносен план.

Началото на 2020 г. ни извади от равновесието на навиците и постави пред нас като индивиди, като бизнеси и като общество множество въпросителни с още повече неизвестни. Видяхме на практика, че единственото сигурно нещо е промяната.  А в тези условия най-ценният капитал са откритата комуникация и човешките отношения.

Затова макар че 2020 г. не е една от най-добрите ни финансови години, смятаме, че това определено е една от най-силните и важните за нас от човешка и от бизнес гледна точка. Разбрахме го заради вас – хората, с които можем заедно да мечтаем и да откриваме нови дестинации и хоризонти. Разбрахме, че във ваше лице имаме не просто клиенти, а съмишленици и верни приятели. Нещо повече, разбрахме, че доверието ни е взаимно. Че общността на хората, които обичат морето и плаването, е силна, сплотена и развиваща се. Хората в нея са смели, решителни, убедени в желанието си да се учат и да приключенстват, независимо от препятствията и неизвестностите. 

За нас във Вятър и Вода това е много по-важно от цифрите в края на годината. Особено в навечерието на 10-годишния ни юбилей през 2021. Затова за следващия сезон ви подготвяме няколко ветроходни изненади (за тях по-късно) 😉

Българското участие в OSTAR 2021

Едно от големите ветроходни събития догодина ще бъде участието на Михаил Копанов в трансатлантическата регата за самотници OSTAR 2021.

Както знаете, регатата трябваше да се проведе тази пролет, но заради коронавируса беше отложена за догодина (подробности тук). Приехме решението тежко. Но пък всяко зло е за добро и това даде възможност на голям брой начинаещи и по-опитни ветроходци да се запишат на курс по ветроходство при Мишо Копанов. Броят на проведените групи и обучения в Бургас тази година беше двойно по-голям в сравнение с миналата. Желаещите са повече от времето, което Мишо Копанов може физически да отдели за учебните занятия и към момента още продължаваме да организираме извънредни групи за курса „Управление на ветроходна яхта“ в Бургас.

Повече за участието на Мишо Копанов в OSTAR тук.

Календарът за обученията ни в Гърция през 2021 вече е готов!

Сезон 2020 беше труден и за гръцките ни партньори от Aegeas Yachting – най-близкия до България RYA трейнинг център (в Кавала). Въпреки карантината и временно затворените граници в началото на 2020, Статис и Димитрис Софицис направиха серия безплатни онлайн семинари – както за начинаещи, така и за напреднали. Обединиха стотици ветроходци от България, Гърция, Румъния, Сърбия. Провокираха ни да си припомним колко необятна тема е ветроходството. И как все пак е опознаваемо, когато вникваме в основните физични закони и изпитаме познанията си в практиката.

Действително, след като се качим веднъж на ветроходна лодка за плаване или обучение на язовир или на море, копнежът да бъдем по-често на борда се засилва. Нещо повече – искаме да разберем не само какво е да бъдем човекът зад щурвала, но и защо нещата се случват по определен начин.

Затова независимо дали ще се насочите към курс за начинаещи, или за напреднали, съветът ни е да се запишете отсега. Местата се запълват бързо, защото, както знаете, част от резервациите през 2020 се отложиха за догодина.

Един от логичните въпроси, които обикновено ни задавате, е какво се случва с внесените суми, ако има ново затваряне на границите, карантина или други непредвидени обстоятелства покрай коронавируса. Ето какво:

1. Няма да загубите направените плащания. Можете да ги запазите като депозит за същия ветроходен продукт, тъй като събитието не се отменя, а се отлага за следващ момент, в който то би могло да се осъществи.

2. След като имаме нови дати, ще можете да избере най-удобните за вас.

Знаете, че една от основните характеристики на нашите обучения по ветроходство и в България, и в Гърция, са малките групи. Този метод осигурява индивидуален подход и внимание към всеки курсист, както и повече време за индивидуална практика.

Поради тази причина обаче групите бързо се запълват. Ето защо ранното записване ви гарантира, че при всички случаи ще участвате в избраното обучение.

За начинаещите мореплаватели препоръчваме:

RYA Competent Crew/ Day Skipper – едно от най-престижните любителски международно признати удостоверения за ветроходни умения. Планираните дати за 2021 са от април до ноември, а местата в групите са ограничени (максимум 5 души).

Курсът е изцяло практически и много интензивен, затова, за да вземете максимума знания и умения, препоръката ни е преди това да изкарате някое от „азбучните“ обучения по ветроходство в България. Първите дати за сезон 2021 са в началото на април. Имаме единични места и през ноември тази година.

Свържете се с нас за повече информация и извънредни дати.

Снимка: Статис Софицис, Mile Building 2020

Ако вече сте изкарали RYA Day Skipper, препоръчваме ви:

Обученията Coastal Skipper ще ви помогнат да овладеете навигацията на по-високо ниво. Ще ви подготвят за дълги преходи под ветрила, на голяма дистанция от брега, през нощта и при силно (неблагоприятно) време.

За разлика от Day Skipper, курсовете Coastal Skipper – теория и практика, се провеждат само 2 пъти в годината, напролет и наесен. Датите са планирани така, че практическото обучение да започне ден след като завършите теоретичния курс. По този начин можете да съчетаете и двете обучения в едно пътуване до Кавала.

Първите групи за сезон 2021 са 18-21 март и 1-4 април и записванията вече са факт.

добре е отсега да заявите интереса си, тъй като учебното плаване се провежда само веднъж в годината, обикновено преди начало на сезона: http://vetrohodstvo.com/mile-building-dardanels-marbel-sea/

Скоро ще издадем повече подробности и за пътешествията през 2021. Следете ни 🙂

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.