info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
09
май
2019

Океанис на 1-во място в етап 1 на ARC Europe 2019

Comments : 0

Единствената българска лодка участник в ARC Europe 2019 Океанис (Океанис (Beneteau Oceanis 58), с шкипер Диан Зайков (Дидо), финишира днес първа по време и се класира на първо място в Етап 1 от трансатлантическата регата (Британски Вирджински острови – Бермуда).

Първото място беше много оспорвано, особено през последните дни. Основният конкурент на Океанис в този етап беше малтийската яхта участник – Nika, която в момента е 5-та в класацията. В определени моменти Океанис и Ника ги деляха буквално 2-3 м.м. В някои моменти Ника повеждаше.

В последния момент малтийците решиха да направят поворот на запад. Вятърът обаче се оказа неподходящ за подобна маневра. Ника се изнесе твърде на запад и измина доста по-голямо разстояние, докато Океанис продължи право напред и това се оказа печелившата стратегия.

Българската яхта достигна Бермудите първа по време сред 29-те лодки в крузинг дивизията, както и сред всички 34-ма участника, които мигрират от Карибския регион към Европа тази година.

На 15 май, Океанис продължава във 2-рия етап на трансатлантическата регата – от Бермуда до Азорските острови (1800 м.м.). В този етап към съревнованието се приъединяват още 2 яхти (САЩ), стартирали от алтернативния маршрут на етап 1 Портсмут – Бермуда. С това конкурентите на Океанис стават общо 30. Стискаме палци късметът и попътният вятър да бъдат в платната на българската яхта и занапред.

Повече за участието на Океанис и за етапите на трансатлантическата регата тук.

Вижте как вие също можете да бъдете на борда на Океанис.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.