info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
10
апр.
2019

Вечното завръщане. Плавания от Португалия до Бургас.

Posted By :
Comments : 0

Мита за вечното завръщане

Всички сме чували за мита за вечното завръщане. Той търпи широки интерпретации. Нашата асоциация с този мит възникна във връзка с обратния път на яхта Океанис от тази своеобразна врата към „другостта“ – Гибралтар обратно към изпълнения с конотации за домашност и романтична близост – град Бургас.

Съществува схващане, че ако искаме да разберем кои сме, трябва да знаем откъде идваме и накъде отиваме, какъв е нашият път в живота.

Ще ви излъжем, ако кажем, че ние от Вятър и Вода имаме отговори на тези въпроси. Със сигурност обаче можем да кажем, че нашият път е морската шир. Тръгнали сме от предизвикателствата и вървим към вас. Опитваме се да помогнем вие да откриете отговорите за себе си.

Плавания от Португалия до Бургас

Яхта Океанис се завръща у дома си в Бургас и търси своя екипаж, за да измине пътя от Португалия, през Гибралтарския проход, Испания, Франция, Италия и Гърция. Плаването е разделено на няколко етапа, които последователно ще представим на вниманието ви. Започваме одисеята по завръщането с плаване от Лагос (Португалия) през Кадис, Тарифа, Гибралтар до Малага (Испания). Ще го случим в периода от 17 до 29 юни 2019 г. Повече за плаването ТУК. Следващите дни предстои да ви запознаем и с предложенията ни за по-нататъшните плавания. Подготвили сме маршрути, различни от тези от миналото лято. Избрали сме нови места за спирки, които със сигурност заслужават вниманието ви.

Очаквайте и етапите, които минават покрай Италия, преминават покрай Гърция и стигат до дома (България).

Завръщане към новото начало

Моментът на завръщането идва след дълъг път. Преди близо година отплавахме от Бургас. Девет последователни екипажа ни се довериха и заедно прекосихме Средиземноморието и успешно докарахме яхтата до Канарските острови.

Снимка: Мартин Маринов

През есента се впуснахме в следващото приключение: продължихме с прекосяване на  Атлантика в рамките на регата ARC 2018. През януари поканихме специално за вас екипажа, който осъществи плаването, и участниците разказаха своите патила и ни показаха заснетия от тях филм.

Яхта Океанис прекара зимата на Карибите. Поканихме ви чак на другия край на света и сме благодарни, че голяма част от вас откликнаха. Запознахме се с наветрените острови от района на Карибския басейн. Оказа се, че тази дестинация не е нито толкова далечна, нито толкова недостъпна. Убедиха ни плавалите там на специална презентация, на която говориха те и гледахме филм с кадри от техните камери.

В началото на май яхта Океанис тръгва обратно на изток към добрата стара Европа. Ще участваме в регата ARC EUROPE 2019 като ще се отбием на Бермудите и Азорските острови. Имаме вече сформирани екипажи, но за да са по-леки и приятни вахтите, набираме още желаещи. Заповядайте! Повече информация ТУК.

Сега ви каним да проплаваме заедно последните няколко хиляди мили до дома – от Португалия до България. Ако търсите отговор на въпроса кои сте, откъде тръгвате и накъде отивате, елате с нас. Ако смятате, че пътят ви е пътят на една синя яхта с големи, бели платна, елате за да осъществим заедно завръщането. Завръщането към дома, завръщането към себе си, завръщането към новото начало.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.