info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
03
юли
2017

База „Синеморец“ отваря…коридор за сезон 2017

Posted By :
Comments : 0
Синеморец - плаж

Залез над Синеморец

Навярно всеки от нас, който е обикалял малко от малко Черноморието ни, храни едно скъпо чувство към Синеморец. И това е така, защото го свързваме с място все още „запазено“ и „диво“; място, различно от познатото вече статукво; място, което се посещава от едни по-готини хора и вероятността да изкараш спокойно и приятно или забавно и щуро няколко дни от почивката си, е някак по-голяма.

С такива мисли преди години избрахме Синеморец за база на „Вятър и вода“ на морето.  С такива мисли откриваме морския коридор на базата ни за 6-та поредна година – сезон 2017.

Нещо повече – за това време се постарахме да предоставяме една възможност – и нова и приятна – хората да видят това място от друга гледна точка. Има нещо зареждащо в това да преплаваш с каяк устието на река Велека, там където двете стихии – морето и реката се срещат.  Има нещо медитативно в това бавно да се носиш покрай тръстиките нагоре по течението и да следиш полета на прелетните птици, да виждаш змиорките във водата, да се наслаждаваш на всичките сенки от надвесени върби по пътя.

Катамаранът пък пуснахме в морето, за да може бързо и директно да достигаме до скалите и на север и на юг. Да впрягаме вятъра и да се носим срещу вълните, за да стигнем до Ахтопол, Липите или Силистар, пренебрегвайки прашни пътища и паркинги.

И каяците, и катамаранът – все инструмент да се почувстваме по-свободни, по-откриватели, по-удовлетворени , че сме тук, че си почиваме по различен начин, че това е начинът да сме себе си…

За поредна година ще ви предложим ветроходство и водни спортове в хармония с природната красота и спокойствие. Прочетете повече за базата ни, флотилията, кога сме там и какви са цените ни тук.

Тази година новото е, че ще работим в тясно партньорство с новия концесионер Велека Бийч и приятелите ни от сърф-училище Акаша.  За нас това партньорство е важно, за да пазим и поддържаме този плаж и живота му различен от модела „Слънчака“ във всичките му форми.

Общата ни визия е плажът да е притегателно място за хора с отношение към природата, опазването й, спорта, свободното време, активностите сред природата.

Водните спортове ще се обслужват от увеличен брой инструктори, за да можем да изпълним всички ваши желания навреме. Тройно увеличаваме капацитета на каяците – 4 двойни и един единичен. Каяците са чисто нови и изключително удобни за начинаещи и за морски и речни условия едновременно.  Ще разполагаме с катамаран, който ще обслужва само базата ни на Синеморец, докато друг ще обслужва базата на яз Искър.

Колегите от сърф-училище Акаша са подсигурили дъски, ветрила и екипировка за всякакви възрасти и нива на опитност. Предлагат обучения по уиндсърф, Stand up paddle, SUP йога, кайтсърф.

На плажа работят 2 бара, от които единият е в непосредствена близост до ветроходната база. Специална chill-out зона ви дава възможност да си пиете коктейла на сянка, да слушате приятна музика, да се наслаждавате  и да наблюдавате …просто да наблюдавате.

В определени часове на деня йога-учител провежда на плажа уроци по аеро-йога и аеробика.

Чакаме ви. Побързайте! Размножилият се фито-планктон все още оцветява водата в онова тюркоазено-синьо, познато ни от гръцките заливи и острови. Заслужава си да се види!

Щастливи сме, че с ваша помощ можем да правим Синеморец такъв, какъвто на всички ни харесва и ни се иска да бъде.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.