info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
23
апр.
2018

Стартира ветроходният сезон на язовир Искър

Comments : 0

През изминалия уикенд направихме първите си плавания за сезона на язовир Искър (снимките в новината са „топли-пресни“). Клишето за „официално“ открития ветроходен сезон на язовир Искър иска да бъде изписано, но за добро и лошо всичко се случи без фанфари и смокинги. За сметка на това имахме много слънце, а следобедите се радвахме и на хубав вятър с изключение на последните часове на неделята, когато вече поизморени и наситени просто отдъхвахме край водата.

Новата лодка за децата

нова лодка за децата

Алекс сефтосва новия изтребител

Инициативата децата да се сдобият с нова лодка най-накрая даде резултат. След дълго събиране на пари, търсене на подходяща оферта и не едно и две разочарования по пътя, през есента на 2017г. закупихме една от чартърните лодки за провелото се в Бургас европейско първенство по ветроходство, клас „Оптимист“. Сефтето на новия корпус и хай-тек шверт и рул направи Алекс в събота, 20-ти април. Ивчо почака вятъра в неделя, а Мими, Боян и Оги се завъртяха за да поумуват на място готови ли са за ветроходство. Остава да „вкараме в играта“ и новите мачта и гик.

Разбира се, по-тежката работа – да се организират логистичните въпроси и хората, които да се занимават с отбора, предстои. Но силно се надяваме това лято да успеем да радваме по-често най-малките ни съмишленици.

За лодката сърдечно благодарим на всички, които ни помогнаха. Средствата са събрани частично от кутии, оставени по време на „Вечери на вятъра и водата“, в голяма степен от вносителите на световния лидер за екологични и здравословни бебешки храни и козметика Töpfer, на големия личен принос на Здравка Матева и разбира се на дял от СК „Вятър и вода“.

Курсове по ветроходство

курс по ветроходство, язовир Искър

Първата група за сезон 2018 на язовир Искър (20.04.2018)

Желаещите да започнат обучението си по ветроходство с курс на язовира също откриха сезона. Преживяхме два дълги дни и се разделихме с желание за скорошни нови срещи. Намерението развитието в тази област да продължава е споделено между всички. Засега обсъждаме нещо като вариант на новия ни Курс за усъвършенстване, като се готвим за делнични, следобедни плавания с учебен характер.

За всички, които все още не са се записали – календарът ни вече е факт и малко по малко местата се запълват. Въпреки че сме гъвкави като дати и можем да пуснем допълнителни, ангажиментите за лятото се трупат и имаме все по-малко място за лавиране. Ако не стана ясно дотук – който ще се записва, да не се бави.

Стажантска програма

Подготвяме се да обявим една идея с работно заглавие „стажантска програма“. Очакваме с нетърпение млади хора, които да ни помагат, ние да учим и скоро да станат част от екипа ни. Ако обичате да сте навън, ако сте готови да отделите от времето си, ако нещата, които правим ви интригуват, ако знаете какво означава „коректност“, пишете на club@vetrohodstvo.com – научете подробностите първи.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.