info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
29
авг.
2019

Ветроходство на язовир Батак

Comments : 0
Разходка на яз. Батак
Разходка на яз. Батак

За поредно лято СК „Вятър и вода“ проведе редица лагери за деца и курсове по ветроходство за възрастни на язовир Батак. За първа година обаче предлагаме възможност на индивидуални любители на ветроходството (или просто желаещи да пробват) да плават с нас. Очакваме да зарадваме жителите на южна България (Пловдив, Пазарджик, Велинград) с тази уникална възможност. Разбира се и хора от по-далеч са добре дошли на това прекрасно място с чудесни условия за ветроходство.

Основните неща, с които язовир Батак ни плени

  • Превидим и сравнително постоянен вятър – всеки ден в диапазона 10:30-11:30 започва да духа , като вятърът усилва до ранния следобед, когато обичайно е пикът (8-12 възела). В късните следобедни часове вятърът започва да пада, но нерядко до залез слънце можем да плаваме.
  • Изключително красиви околности, с голяма „дива“ част с борова гора и дъхави поляни. Ако сте любители на природата, можете да съчетаете ветроходството с разходка или велопреход по черни пътища.
язовир Батак

Следващите 5 дълги уикенда (петък-неделя до края на септември) на ваше разположение ще са инструктор и ветроходна лодка.

  • Ветроходните лодки са снабдени с две ветрила (грот и стаксел), като на лодка Зефир може да се вдига и спинакер (при отделни условия).
  • Без да броим инструктора (включен в цената) с лодка Ял 6 плават групи от 3-6 души, а на лодка Зефир плавате сами или до трима души.
  • Можете да направите индивидуална заявка за Ял 6, а ние ще положим усилие да ви включим в група с още хора.

Кога плаваме

На разположение сме от петък до неделя през целия септември (предварителното записване е силно препоръчително).

Обичайно най-ранният час, който предлагаме е 11:00 заради спецификата на вятъра. Плаваме до залез (освен за най-запалените по нощното плаване).

Ако за вас е важно да плавате извън тези дни – свържете се с нас – не е невъзможно. Също така е силно вероятно да продължим с ветроходството в района до късна есен.

Как да ни откриете

Намираме се на брега на язовир Батак, в района на к.к. „Цигов чарк“ пред къмпинга на нашите приятели от „Еко къмпинг Батак“. Можете да погледнете картата в „Контакти“ (от менюто или от директния линк).

Къде може да отседнете

  • За любителите на палатки и каравани – горещо препоръчваме „Еко къмпинг Батак„.
  • Тези които предпочитат комфорта – нека опитат да намерят места в семейния хотел „Вила Санта Мария„. Ако не успеете да намерите място за нощувка – поне може да се насладите на много вкусната кухня със специално подбрани продукти.

Цени

ЛодкаВреметраенеЦена на човек, лева
Ял 61 час
20
2 часа30
4 часа70
един ден100
два дни185
Зефир1 час30
2 часа50
4 часа110
един ден130
два дни240

Ветроходство за деца

По предварителна заявка можем да организираме и плаване на деца с ветроходни лодки „Оптимист“ и „Кадет“.

Резервирай час за плаване

Пишете ни на info@vetrohodstvo.com или се обадете на 0897032327 (резервен – 0897034347), за да запазите час. Имайте предвид, че ако няма преварителни заявки, е възможно, да няма инструктор на язовира.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.