info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
11
мар.
2020

Krone One най-после е на вода! Какво следва?

Posted By :
Comments : 0

Krone One е на вода!

С триседмично закъснение в понеделник, 9 март 2020 г. в Бургас бе пусната на вода ветроходната яхта Faurby Yachts 39.6 с име Krone One. Напомняме, че това е яхтата, с която Михаил Копанов ще представи България на регатата за самотници OSTAR 2020. Закъснение на доставката на ветрилата от Турция е основната причина за забавянето от първоначалния план. Ветрилата са произведени и брандирани, но в стил „яваш-яваш“ от турска страна още не са преминали митница и не са доставени в Бургас.

Малкото оставащо време до старта (10 май 2020 г) обаче принуждава шкипера Михаил Копанов да планира отплаване от България следващата седмица. Самият Мишо вече не смее да определя дата за отплаване, след като неколкократно вече форсмажорни обстоятелства рушат графика му. Ако ветрилата не пристигнат до седмица, Мишо ще е принуден да тръгне със старите ветрила, като ще се надява новите платна да го настигнат по пътя.

krone-1 yacht
Архив: Михаил Копанов

В първия етап от придвижването на яхтата до стартовата точка на регатата – гр. Плимут, Великобритания – негов съекипажник ще е собственикът на яхтата – Румен Котов. Във втория етап от плаването до Англия и не по-късно от края на март Мишо ще трябва да преплава самостоятелно задължителните квалификационни 500 морски мили.

Само преди дни Мишо сподели: „Веднъж да я пуснем на вода и да отплавам…!“ Натрупаната умора и напрежение от цялостната подготовка и работа по яхтата и логистиката са осезаеми. Мишо жадува за възможно най-скорошно тръгване и презареждане на батериите, каквото само плаването в открито море може да носи.

Мишо, след безаварийното пускане на вода в понеделник, си с цял един етап по-близо до старта! Малко остана!

Репортаж на Ладислав Цветков за подготовката на Мишо ще бъде излъчен по BTV

На 27 февруари нашият приятел и репортер на BTV – Ладислав Цветков, съвместно с колегата от Вятър и Вода – Мартин Неделчев, пътуваха до Бургас, за да заснемат репортаж за подготовката на Мишо и лично да му зададат въпроси, които вълнуват всички нас месец и половина преди старта на регатата.

Няколко-минутният филм ще бъде излъчен по BTV този уикенд 14 – 15 март 2020 г. Очаквайте да ви съобщим точния ден, час и име на предаването.

Дарители, които подкрепят идеята за българско участие на OSTAR 2020

През изминалата седмица Пламен Брадваров безвъзмездно закупи пакет лиофилизирана храна за Мишо, необходима му за 25-дневен преход, с което стана един от дарителите със съществен принос в подкрепата за OSTAR 2020 г. Благодарим ти , Пламене!

Доставчикът – английската фирма Еxpedition Foods – също с готовност откликна на идеята за участие на Мишо в регата OSTAR 2020 г. и го подкрепи с отстъпка в крайната цена.

В следващи публикации ще ви информираме своевременно за всички спонсорства и дарения, направени до момента в помощ българското участие в OSTAR 2020 г.

Можете да станете част от OSTAR 2020 като го подкрепите на следната банкова сметка: 

ПИБ АД.
IBAN: BG53FINV91501017403751
BIC: FINVBGSF
Михаил Копанов – OSTAR 2020

Свържете се с нас, ако имате и други идеи, как можем да ударим рамо на Мишо.

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.