info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
25
окт.
2019

Започнаха записванията за курса RYA Day Skipper през 2020 г.

Comments : 0
Благодарим за снимката на Марияна и Томаш Денкови, наши курсисти и притежатели на сертификат RYA Day Skipper.
Благодарим за снимката на Марияна Денкова.

Както знаете, една от мисиите на Вятър и Вода е да популяризира ветроходството и да развива общността на обичащите морето хора. Затова сме щастливи, когато след като сте били с нас на борда за туристическо плаване, сте изкушени самите вие да станете шкипери.

През сезон 2019 г. много от вас успешно изкараха курса Competent Crew / Day Skipper към RYA Kavala Training Center. Записалите се през тази година са с близо 30% повече в сравнение с участниците през 2018 г.

За да отговорим на големия интерес, съвместно с партньорите ни от Aegeas Yachting открихме няколко извънредни групи. Все още има по 1 свободно място в последните 2 групи за 2019 (3-8 ноември и 9-14 ноември).

Още от септември ни питате кога ще има RYA Day Skipper през 2020 г. Вече можем да ви предложим първите дати. Това са 15 – 20 март 2020 г. и 5 – 10 април 2020 г.

Много от вас, които вече имат шкиперски свидетелства, искат да трупат повече опит и да развиват уменията си. И през 2020 г. центърът на RYA в Кавала ще предлага широка гама от ветроходни курсове и обучения. Следете за предстоящите дати тук: http://vetrohodstvo.com/kursove/

Съветваме ви, в случай че сте набелязали обучение, да резервирате място възможно най-бързо, тъй като всеки следващ сезон желаещите за тези курсове се увеличават и местата често свършват 2-3 месеца преди конкретната дата.

Можете още от сега да се запишете или да закупите ваучер за курс по избор за себе си или за авантюристично настроен приятел, за да имате сигурно място в някоя от предстоящите групи.

Основни предимства на капитанските курсове към RYA пред българските сертификати:

• обучението е интензивно и изцяло практическо;
• учите се, докато управлявате яхта на платна и двигател;
• курсовете протичат на английски език (международната морска терминология е на английски);
• получавате сертификата си веднага;
• обучавате се от инструктор с богат моряшки опит, сертифициран за преподавател към RYA;
• преживявате незабравимо ветроходно плаване около остров Тасос.

С какво RYA Competent Crew / Day Skipper е полезен (по обратната връзка от наши курсисти):
Благодарим за снимката на Марияна и Томаш Денкови

„Имаше вятър – и слаб, и силен. Обучението е супер! Димитрис и баща му Статис са много добри ветрходци и обясняват много добре всяка една ситуация. Отделно и са много приятни хора, което е важно за един учител и капитан.
Цялостната организация беше супер, нямаше никакви въпроси или нещо неясно.
Препоръчвам едни Ял лодки на Батак/Искър + плаване с вече голяма лодка в Гърция преди подобен курс. Изключително полезно.“ – Илиян

„Много съм доволен от обучението и от знанията които получих за това сравнително кратко време. Особено много ми хареса, че курсът беше практически насочен и участвах във всеки елемент от управлението на яхтата. С някои условности смятам, че дори сега, ако имам още двама приятели, които са преминали този курс, мога да взема яхта под наем. Разбира се, опитът е незаменим и смятам следващата година да мина също курса за приставане и отплаване на Вятър и Вода и евентуално други курсове за трупане на опит.“ – Любомир

„Лично аз научих много, така че съм много доволен. Паснахме си добре и с Димитрис, и с останалите курсисти, и си изкарахме страхотна седмица. На никого не му се прибираше у дома. Освен това уцелихме и много добро време откъм вятър, всеки ден плавахме на ветрила“ – Явор

„Курсът надмина очакванията ми многократно. Преди да отида, ми харесваше да съм в морето, а сега съм влюбен в плаването. Димитрис е много добър инструктор и много готин човек. Определено искам да се включа в Mile Building, плавания и общо взето всеки шанс да се кача пак на лодката :)“ – Кремен

Очаквайте и следващите дати за курса RYA Day Skipper, както и за останалите обучения на Вятър и Вода и RYA Kavala Training Center през 2020 г. тук (цък).

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.