info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
16
юни
2020

Айде на море… в Синеморец

Comments : 0
Притежавай само това, което винаги можеш да носиш със себе си. Събирай изгреви и залези и нека паметта ти е твоята пътна чанта, казват мъдрите (и мореплавателите).

От сюрреализма на последните месеци се убедихме колко важно е човек да се чувства добре в ума и в кожата си. Както и колко голямо богатство са морските преживявания и спомени.

Затова сме щастливи да ви съобщим, че базата на Вятър и Вода в Синеморец отново е официално отворена за сезон 2020.

Вече 8-ма поредна година ветроходната ни база на река Велека обединява всичко, към което се стремим през годините. Да сме близо до дивата и защитена природа. Да имаме подходящ вятър в платната. И лазурно-синя вода, по която да караме ветроходна лодка (катамаран), сърф, SUP или каяци.

Съвсем близо до нас, между Синеморец и Резово, е защитената местност Силистар. По дюните и скалите около Силистар гнездят редки и защитени птици. Те, заедно с блатните костенурки, кефали, видри, водни лилии, блатни кокичета, са сред любимите ни съседи. Понякога вечер можем да чуем дори лунния вой на чакалите.

Но да оставим романтиката настрана. Време е за екшън.

Ако искате, може да научите как се управлява ветроходна лодка. Ще настройвате ветрила и ще усетите скоростта по различен начин.

Когато пътешестваме в Гърция, предпочитаме ветроходните яхти. За базата ни в Синеморец обаче сме избрали катамаран. Защото с неговата пъргавина и стабилност, успяваме по-лесно, за кратко време и на малка дистанция да споделим дори с начинаещите усещането за свобода.

С катамарана можем да се разходим от единия до другия край на залива. Можем заедно да плаваме на север до Ахтопол. Или на юг, покрай носа на Синеморец, до съседните плажове Бутамята, Липите, Силистар.

Катамарн, каяци, уиндсърф, SUP и каквото още душата ти иска

Можем да се разходим и с едноместен или двуместен каяк. Може никога преди да не сте се качвали на каяк. Но с помощта на нашите инструктори буквално за минути ще усвоите в достатъчна степен как да го управлявате. Дори може да споделите емоцията и с някой малчуган, или приятел. В двуместните ни каяци има допълнително място за едно дете. Имаме и каяк, който може да събере двама възрастни + две деца. Така хем ще усвоите нещо ново, хем ще опознаете морето от различна гледна точка.

Ако пък ви се кара уиндсърф, или искате да се научите как става това, можете да се запишете на обучение. Или да си наемете екипировка.

В случай че времето е малко по-силно (предизвикателно), искате да сърфирате по вълните, или просто да покарате нещо ново, може да пробвате SUP (падъл борд) – комбинация между сърф и гребна лодка.

Дори вятърът да е твърде силен, за да ветроходстваме в залива, може да се наслаждаваме на гребане с каяци из меандрите на река Велека, която е на метри от базата ни.

Пък ако ви се наложи да работите през лятото, тогава можем да организираме заедно чудесен ветроходен тимбилдинг, който ще ви държи заредени за дълго.

Не на последно място, може просто да ни дойдете на гости. Ще изпием по бира, ягодово мохито, или друг коктейл. Ще се полюбуваме на залеза от емблематичния бар „Вятър и Вода“ на едно от последните диви кътчета на южното ни Черноморие.

И не забравйте да се абонирате за ежедневната доза морско настроение от ветроходна база „Вятър и Вода“ – Синеморец 😉

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.