info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
19
фев.
2022

Състезателен календар – Кавала 2022

Comments : 0
Календар - регата, Кавала 2022

Вече много години нашият приятел Статис Софицис е основен двигател в популяризирането на ветроходството в Кавала. За поредна година той, синът му Димитрис, както и другите момчета от Aegeas Yachting, са подготвили няколко дати за приятелски съревнования под ветрила.

Регатите в Кавала са много популярни сред хората от Западна и Южна България. Сред предимствата са малкото формалности, добрите цени, топлите пролет и есен и, разбира се, близката дестинация. След като Гърция стана любимо място за почивка на десетки хиляди българи, едва ли ще изненадаме някого с „новината“, че Кавала е по-близо до София от Бургас.

Как да участвам на регата

Пред теб има няколко пътя.

Ако си сертифициран шкипер и имаш приятели, с които да направите екипаж – наемаш лодка и се състезаваш (ако имаш нужда – ще ти съдействаме). Има много българи, което спомага за домашната атмосфера и е много вероятно да намериш нови приятелства.

Ако искаш просто да се качиш на лодка да поплаваш – най-добрият и евтин вариант е някак да се свържеш с шкипер, който има свободни места на яхтата. Ако се впишеш добре в екипажа, е силно вероятно да получиш покана и за следващи събития. В един момент сигурно ще напреднеш и ще започнеш да получаваш и по-предизвикателни и интересни задачи.

Ако искаш да напредваш структирирано, ако искаш да опиташ и от отговорните позиции на яхтата – предлагаме ти да дойдеш „На регата с инструктор“

На регата с инструктор

Това е обучителен курс, който направихме преди 7 години и в течение на времето развихме, усъвършенствахме и наложихме. Основните елементи, които ни отличават са:

Ти караш

Лодката има инструктор, а не шкипер. Ти ще бъдеш обучаван и предизвикан да разбереш, изпробваш и упражниш всяка роля – независимо от нивото ти. В част от времето ти ще си човекът на руля, после ще настройваш грота… и така нататък. Няма да бъдеш поставен като безгласен товар някъде просто да тежиш (несъмнено важна част от управлението, с която ще те запознаем също).

Развитието пред класирането

В учебния ни екипаж фокусът е върху това всеки един да научи малко повече, да усвои още нещо, да упражни и усъвършенства. Класирането е фонът, върху който се прожектират нашите усилия, но не и повод за напрежение и самоцел – както можеш да го срещнеш в други екипажи.

Подходящо е за различни нива

Предвид горните особености – и напълно начинаещи са добре дошли при нас. Започваме с 2 дни за навлизане в материята – едно синтезирано, силно практическо обучение. Готови сме за твоите грешки – и ние носим отговорността.

Напредналите не само имат какво да си вземат. Най-вероятно, ако си такъв – ще научиш дори повече от начинаещите. Ако обаче искаш нещо по-предизвикателно – за хора с опит – свържи се с нас. Ще намерим и по-подходящо предложение.

Инструктор

Нашите инструктори не просто са прочели горните точки. Те са ги изживяли, изпробвали, усъвършенствали. Разликата между инструктор и шкипер е на първо място във фокуса. На други лодки целта на шкипера ще бъде да изстиска максимума за по-добро представяне и класиране на лодката. Ти ще бъдеш малката неразбираща бурмичка. Целта на инструктора на „Вятър и вода“ е да те направи по-добър, по-можещ и по-знаещ. Другите лодки, добрите и лошите практики, класирането – са инструменти за извеждането ти на ново ниво.

Календар 2022

Ето датите за тази година, на които Aegeas Yachting се ангажират да ти доставят вкуса на неописуемата емоция на състезанието:

  • 30.април – 01. май Регата Кавала 1 (Кавала – Тасос – Кавала)
  • 7-8. май: Регата Кавала 2
  • 14-15. май: Регата Кавала 3
  • 2-6. юли: Френдшип Регата
  • 1-2. октомври: Регата Кавала 4 (Кавала – Тасос – Кавала)
  • 8-9. октомври: Регата Кавала 5
  • 15-16. октомври: Регата Кавала 6

Обърнете внимание, че нашите предложения са с по-ранно начало, заради времето, предвидено за тренировки.

Кога ще участваме с учебен екипаж може да разберете, като разгледате календара за спортно ветроходство и обучения по ветроходство. До април ще бъде опресняван и допълван редовно!

За автора

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.