info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

На регата в Гърция

Регата – според речникът на чуждите думи идва от италиански (regata) и означава състезание с лодки. Допълнително се натоварва с повече смисъл, че и с още едно t (за да изпъкнат англофоните).

Вкусът към състезанието е един особен гъдел… С годините се научаваме да го подтискаме. При едни е по-рафиниран и скрит, при други по-необуздан. В рамките на нормираността на спорта това е начинът да пуснем звяра – когато цветовете стават ярки, миризмите силни, съзнанието леко се отмества, когато отпускаме юздите на първичното.

Ако говорим за умения – регатата е мястото, където „сверяваме часовниците си“. Всеки е силен сам и (или) на маса. Когато обаче извадят крайното класиране е време за оправдания и обвинения – в единия вариант. Или пък е моментът за поуки. Моментът, когато сме получили оценки не от учителите, а от другите ученици. Това е мястото, където да разберем добри ли сме; където да се огледаме и ослушаме – какво различно правят най-добрите.

В нашата кратка и не особено славна (но пък поучителна) история на спортен клуб и ветроходни състезатели опитвахме тук-там, предлагахме това-онова. Сега ще опитаме да обобщим и рамкираме – за да знаете какво прави отборът, как да сте част от него, къде можете да се възползвате от свободата на спортната злоба. Няма да е наведнъж, няма да е всичко. Очаквайте информация за:

  1. Малки състезателни прояви (a.k.a. неделни гонки), организирани от СК „Вятър и вода“
  2. Пролетна регата и есенна регата на СК „Вятър и вода“
  3. Спортен календар на Българска федерация по ветроходство (с акцент върху нещата, където искаме да се включим)
  4. Малки чужбински регата (a.k.a. регати Кавала)
  5. Големи чужбински регати