info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27

Какво ви предлагаме?

Почасово плаване с ветроходен катамаран за 1-2 души с инструктор /шкипер/ на борда

По ваш избор плаването може да представлява просто разходка, в която караме от единия до другия край на залива и се любуваме на гледката откъм морето, на допира с водата, на самото плаване. Може да изберете да научите и усвоите знания и умения за управлението на ветроходна лодка, да пробвате различни курсове, да настройвате ветрила и извършвате маневри; въобще да участвате по-активно в управлението на лодката.

При наемане на катамарана за по-дълго време, може да плаваме на север до Ахтопол или на юг, покрай носа на Синеморец, до съседните плажове Бутамята, Липите, Силистар.

Почасово каране на едноместен или двуместен каяк

Караме из залива на плаж Велек (при липса на вълни и вълнение).  Караме и в река Велека от устието нагоре по течението.

Флотилията

Синеморец - каяци
Едноместен каяк: модел BIC SPORT OUASSOU, концепция Sit on Top. Капацитет до 110 кг.

Подходящ за начинаещи, деца и възрастни поради подчертаната си стабилност (ширина 78 см). Малката му дължина (260 см) го прави много маневрен и в същото време каякът поддържа отличен праволинеен ход. Справя се чудесно с морски вълни.

Двуместен каяк: модел BIC SPORT TRINIDAD, концепция Sit on Top.  Капацитет до 180 кг (двама  възрастни и дете).

Подходящ за начинаещи, деца и възрастни поради подчертаната си стабилност, благодарение на корпуса тип „катамаран“ (ширина 84 см). Подходящ както за спокойни водоеми, така и за морски заливи.

Катамаран Хоби кат 16: двукорпусна ветроходна лодка с 2 платна – стаксел и грот. Управлява  се минимум от 2 души. Може да побере 2 души освен инструктора /шкипера/. Подходящ за по-напреднали и любители на адреналина.

Повече за лодките, с които плаваме на язовира, може да прочетете тук.

Базата

База Синеморец е олицетворението на всичко, към което се стремим през годините: стремежът да сме близо до природата, и то не каква да е природа, а красивата и запазена природа; наличието на вятър, който да пълни платната ни и лазурно-синя вода, по която да караме катамаран и каяци. Избрали сме тук да караме катамаран, защото с неговата пъргавина и бързина се доближаваме по-лесно до усещането за свобода. Устието на река Велека, което е на метри от базата ни, дава възможност да караме каяци не само в морския залив, но при силен вятър и вълни да се наслаждаваме на спокойно, медитативно гребане с каяци из меандрите на реката.

Мястото е уникално, защото съжителстваме със защитената местност на природен парк Странджа. Компания ни правят прелетни птици, пристигащи и отлитащи по via pontica. В реката срещаме блатни костенурки, кефали, змиорки, видри, водни лилии, блатни кокичета…

Подробности как да стигнете можете да откриете в страницата ни Контакти.

Кога сме на база Синеморец?

На ваше разположение сме през целия отпускарски и ваканционен сезон: 15 юни – 15 септември 2017 г.

Цени – сезон 2017 г.

Катамаран

(включва инструктаж за безопасност, инструктор /шкипер/, основен инструктаж по ветроходство, разходка). Цената е за лодка. Лодката може да побере до двама клиенти.

Каяк

(включва инструктаж за безопасност)

1/2 час 1 час 1/2 ден 1 ден
едноместен 15 лв 20 лв 40 лв 50 лв
двуместен 20 лв 30 лв 60 лв 80 лв