info@vetrohodstvo.com | 0897 03 23 27
  • ветроходство за момчета и момичета
  • ветроходен лагер
  • лагери за деца и тинейджъри
  • ветроходство за деца и тийнейджъри
  • лагер с ветроходство
  • ветроходни лагер с Вятър и вода
  • лагери за деца и ученици

Очаквайте  предложенията за 2017г. Долу може да разгледате част от многодневните миналогодишни лагери

Дневен лагер на язовир Искър

Тези, които искат да си спят вкъщи и да плават на язовир Искър са добре дошли от 11-ти до 15-ти (понеделник – петък) да тренират с разни ветроходни лодки. Ще тръгваме сутрин в 8:30 от стадион Васил Левски и ще се връщаме отново там към 18 часа. Цената е 30 лв на ден при група от поне 6 деца/младежи/девойки. Цената е за лодките, инструкторите и заниманията на язовира (транспортът не е включен). Предстои да уточним как ще пътуваме.

Приключенски лагер на язовир Батак

Тези, които искат да спят на палатка и освен с ветроходни лодки да карат колела, да се катерят и да бродят из Родопите, са добре дошли на лагер от 22-ри до 28-ми юли на язовир Батак. Организираме го за трета поредна година с приятелите от Реверсо и Байкария. На техните сайтове (цъкнете линковете в предишното изречение) ще откриете подробности.

На тези, които открият във ветроходството „своя“ спорт, във вятъра и водата своята среда, а в нас – приятели, предлагаме регулярни занимания, още лагери, както и участия в регати.

Инструктори

Инструкторите са мъже и жени с много опит от различни лагери на открито и зелени училища. Обичаме работата си, обичаме да сме сред природата, обичаме да общуваме с по-младите от нас. Нормалното съотношение деца:инструктори на нашите лагери е 5:1, тъй като освен инструктор на всеки 6-7 деца има допълнителен човек, чиято има координационна и поддържаща роля.

Какво да носим

На всеки записан участник ще пратим изчерпателен списък с нещата, които е добре да носят децата. Цялата специализирана екипировка се осигурява от СК „Вятър и вода“, макар че ако има деца с лични спасителни жилетки, могат да ги вземат.

Важно е всяко дете да има по няколко чифта удобни, топли дрехи и поне два чифта спортни или туристически обувки (маратонки, кецове…) Без да е задължително, ако имат налични, е добре да носят и гумени ботуши.

Задължително е да имат връхна непромокаема дреха. Идеалният вариант включва яке и долнище срещу дъжд (с непромокаема, дишаща мембрана) и дъждобран.

В лодката не препоръчваме да се носят мобилни телефони, фотоапарати и други скъпи и чувствителни към вода вещи. Не поощряваме носене и ползване на таблети и такъв тип занимания, но не са и забранени. На нашите лагери стимулираме неелектрони игри и общуване с живите хора и природата. Но ако детето ви е готово да споделя електронните си играчки с останалите, за нас е приемливо да ги вземе.

За безопасността и здравето

Плаването се извършва със спасителна жилетка независимо от плувните умения на детето. Децата не влизат във водата без инструктор, на разположение в готовност има и допълнителен инструктор със спасителна лодка.

Разполагаме с аптечка за спешни случаи, а инструкторите са изкарали различни курсове по първа помощ. Не даваме лекарства, освен по конкретни указания от родител.

Важно е да имаме пълна информация за всякакви алергии и специфични медицински състояния (виж „документи“ долу)

Документи

При записване задължително родител (настойник) попълва медицински формуляр и декларация-съгласие за участие в лагера. Изключително важно е формулярът да се попълни внимателно и изчерпателно.

Как да се запиша

Можете да влезете в контакт с нас на club@vetrohodstvo.com и телефон 0897 03 43 47 за да уточним въпроси, подробности и начини на капариране и заплащане.

Малко информация за други лагери, които сме правили в линковете долу:

Вече две поредни години правим Лагерът през 2014 съвместно с „Байкария“ и Училище за приключения „Реверсо. Тази година също очаквайте такъв.

Правим лагери и с отбора – с чисто спортна насоченост – спортен ветроходен лагер – Царево 2015 (инфо от сайта) и албум към лагера на Фейсбук страницата